Kultúra

Campus Fesztivál: szédület a debreceni Nagyerdő fái alatt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. július 23. 16:00

Hatalmas, felhőtlenül szórakozó tömeget láttunk szombaton Debrecenben a 15. Campus Fesztivál zárónapján, a debreceni focistadion köré felépített hatalmas szórakoztatóipari komplexumban, ahol egyebek mellett ZAZ, a Carson Coma, Beton.Hofi, a Bëlga, Korda György és Balázs Klári, a Vágtázó Halottkémek és Majka lépett fel a Nagyerdő fái alatt.

„Magyarország jelenleg legjobb fesztiválja a Campus” – ezt Majka mondta szombaton Debrecenben, a 15. Campus fesztiválon, aminek zárónapján a fenti képgalériát készítettük. Hogy Majkának igaza van-e, azt nem tisztünk eldönteni, de az biztos, hogy a négynapos debreceni rendezvény a Sziget mellett a legnagyobb, legtöbb hazai és külföldi sztárt felvonultató fesztivál jelenleg Magyarországon. Népszerűségét jól jelzi, hogy pénteken ki kellett tenni a megtelt táblát, ugyanis minden jegy elkelt aznapra.

Szombaton is rengetegen voltak a debreceni futballstadion köré felépített fesztiválvárosban, és ha a fellépőket nézzük, igazán eklektikus, már-már szédítően változatos programot élvezhettek a fesztiválozók a nagyerdei fák alatt: a magyar popzenei élvonalból föllépett a Blahalouisiana, a Carson Coma, Beton.Hofi, a Bëlga, Péterfy Bori & Love Band, Korda György és Balázs Klári, Bródy János, a Deák Bill Blues Band, a Vágtázó Halottkémek és a nagyszínpad programját záró Majka (Curtis nélkül). A legnagyobb külföldi név szombaton ZAZ, a jazzt és a soult légiesen keverő francia énekesnő valamint a német ATB volt.

A képeinkből is sugárzó felhőtlen (szó szerint, mivel a mindennapos esti zápor és vihar ezúttal elkerülte a térséget) szórakozásba egy lélegzetvételnyi csöndet csak az hozott, amikor a Nem a te dolgod című daluk után Fekete Giorgo, a Carson Coma énekese halkan annyit mondott, hogy

Ez a dal Bertók Krisztinek szólt.

(A tragikusan fiatalon, 25 éves korában elhunyt debreceni fotós haláláról ebben a cikkünkben adtunk hírt.)

Hozzászólna? Látogassa meg Facebook-oldalunkat!

#Kultúra#képgaléria#debrecen#Campus Fesztivál#Carson Coma#zaz#majka#beton hofi#belga#dj junior#metzker viki#balázs klári#korda györgy#fesztivál

Címlapról ajánljuk