Kultúra

Jennifer Aniston titokban görög, biciklis futárként dolgozott, és beleszeretett valakibe a Jóbarátok forgatásán

rtl.hurtl.hu

2023. július 2. 9:48

A színészcsaládból származó Jennifer Aniston a karrierje kezdetén pincérnőként is dolgozott a színházi munkái mellett, ám a Jóbarátok után egyből szárnyalni kezdett a karrierje. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet a Golden Globe-díjas színésznőről.  

Az alma nem esik messze a fájától

Ha beírjuk a keresőbe, hogy Jennifer, akkor Aniston neve az elsők között bukkan fel Lawrence, Lopez, Garner vagy éppen Connelli mellett. Hiába azonban a híres név, a színésznőnek eredetileg nem ez a családneve, édesapja, John ugyanis görög származású. 

Az apa – aki szintén a színész szakmában helyezkedett el – hamar ráeszmélt, hogy kezdenie kell valamit a kacifántos Anastasakis névvel, mivel az Egyesült Államokban így nem igazán tudott érvényesülni. Éppen ezért lányának már az Aniston vezetéknevet adta, akinek így tényleg nagyobb esélye volt a sikerre, ami idővel be is kopogtatott az ajtaján. A színésznő már 11 évesen kipróbálta magát apró filmszerepekben, majd a színitanoda elvégzése után főként színházban játszott. Mivel ez nem volt elég a megélhetéséhez, kénytelen volt más munkákat is elvállalni: biciklis futárként és pincérnőként is dolgozott.

Jóbarátok és egy titkos románc

1993-ban gyökeresen megváltozott Aniston élete, amikor főszerepet kapott a Jóbarátok című sorozatban. Bár a producerek eredetileg Monica szerepét ajánlották fel neki, Aniston ragaszkodott Rachel karakteréhez, és a castingon be is bizonyította, hogy valóban illik hozzá a szerep. A sorozat óriási sikere miatt a színésznő karaktere divatot is teremtett: jellegzetes hajviselete annyira népszerűvé vált a fodrászszalonokban, hogy már csak Rachel néven emlegették. Aniston éppen ezért akkoriban egy apró ollót tartott az autója kesztyűtartójában, hogy bármikor levághassa töredezett hajvégeit.


Aniston és a Monicát alakító Courteney Cox legjobb barátnők lettek a sorozat időszakában, azonban nem Cox volt az egyetlen kollégája, aki közel került a szívéhez. 2021-ben a színésznő és David Schwimmer (aki Rosst alakította) bevallották, hogy szerelmesek voltak egymásba, de sosem teljesedett ki a kapcsolatuk.

Olyanok voltunk, mint két hajó, amelyek folyamatosan elúszkálnak egymás mellett. Az egyikünk mindig kapcsolatban volt, és emiatt soha nem léptük át a határt

– mondta Aniston.

Hollywoodi csillogás és a mindent elsöprő szerelem

A színésznő ezután Hollywoodba is berobbant, és számos vígjátékban csalt mosolyt a nézők arcára. Népszerűsége egyre csak növekedett: a People magazin kétszer is a világ legszebb nőjének választotta, 2012-ben pedig csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán. 

2000-ben összeházasodott Brad Pitt-tel, akivel igazi álompárrá váltak: a Madame Tussauds Múzeum közös viaszfigurát készített róluk, egy ékszermárka pedig piacra dobta a Brad & Jennifer elnevezésű gyűrűjét, amit Aniston egyedi tervezésű eljegyzési gyűrűjéről mintáztak. Bár a legtöbb színésznő nem veszi fel a férje nevét a házasságkötés után, a Jóbarátok sztárja Aniston Pittre változtatta a nevét, igaz, a szakmájában továbbra is a születési nevét használta.

Biciklis futárként dolgozott, és beleszeretett valakibe a Jóbarátok forgatásán – ismerd meg jobban Jennifer Anistont
Getty Images / Tim Whitby / Contributor


Fóbiák és egy meglepő diagnózis

Aniston bevallotta, hogy ha nem színészettel foglalkozna, legszívesebben pszichológusként praktizálna, ugyanis a barátai mindig őt keresik meg, ha tanácsra vagy lelki támaszra van szükségük. A színésznő egy interjúban elárulta, úgy érzi, teljesen kiegyensúlyozott az élete, de azért van pár dolog, amitől a falra tud mászni. Nemcsak a repüléstől retteg, hanem attól is, ha víz alá kell merülnie. 2015-ben mesélt először arról, hogy diszlexiával diagnosztizálták. Gyerekként azt hitte, hogy nem jó tanuló, de amikor megkapta a diagnózist, hatalmas kő esett le a szívéről. Nemrég az Allure magazinnak vallott arról, mennyire megviselte, amikor szülei 9 éves korában különváltak.

A Hivatali karácsony című filmet vasárnap este 22:00-kor láthatjátok az RTL KETTŐ-n Aniston főszereplésével. Josh Gordon rendező kifejezetten a színésznőre írta a szerepet:

Félelmetes, ha valamiért nem szerethető karaktereket kell játszania vígjátékokban. Minél merészebb egy szerep, Jennifer annál jobb.


Nyitókép: RTL Sajtóklub

#Kultúra#jennifer aniston#érdekesség#jóbarátok#görög#hollywood#színésznő#brad pitt

Címlapról ajánljuk