Kultúra

Előkerült egy ügynökjelentés a P. Mobilról, Schuster Lóri melltartóban és alsógatyában lépett fel

rtl.hurtl.hu

2023. május 31. 15:26

Dobos ügynök jelentett a P. Mobilról. A dokumentumban beszámolnak egy állítólagos buszlopásról és egy koncertről, ahol Schuster Lóránt produkciója kicsapta a biztosítékot.

Egy 1979-re datálható ügynökjelentést hozott nyilvánosságra az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára a Facebookon, amiből a P-Mobil zenekarról derülnek ki érdekességek.

A Dobos fedőnevű ügynök arról számolt be a tartótisztjének, hogy a zenekar technikusa – aki csak K. néven szerepel – állítólag ellopta a Zrinyi nyomda tulajdonát képező Barkas buszt, amit a nyomda rendésze az ORI előtt felismert.


Az ügynök egy koncert körüli botrányról is jelentett. Azt mondta, hogy az együttes előadta a – korábban már betiltott – Nő akarok lenni című számát. Ha ez nem lett volna elég, a szám előadása alatt Schuster Lóránt alsónadrágban és női melltartóban jelent meg a színpadon a dokumentum szerint.

Dobos szerint mindez nagy botrányt okozott, amiről „a helyiség igazgatója személyesen értesítette Bali Györgyöt, az ORI igazgatóját. A várható büntetés kb. 1 év eltiltás”.

Nyitókép: Schuster Lóránt, a P. Mobil együttes vezetője. Fotó: MTI/Soós Lajos.

#Kultúra#p. mobil#ügynök#jelentés#Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára#busz#lopás#melltartó#Schuster Lóránt

Címlapról ajánljuk