Kultúra

Tombolnak a britek a sztárparádéval támadó koronázási koncerten

rtl.hurtl.hu

2023. május 7. 21:31

Katy Perry is fellép, a Take Thatnek pedig 2019 óta ez lesz az első élő koncertje.

Elstartolt Londonban a III. Károly király koronázása alkalmából tartott nagyszabású koncert, amelyen fellép Katy Perry, a Take That – 2019 óta most először élőben – valamint Lionel Ritchie is. A Windsor-kastélynál tartott bulin csak úgy tolonganak a britek. A zene nagyjából helyi idő szerint fél kilenckor kezdődött el, a buli várhatóan az éjszakába nyúlik.

A koncertre húszezer vendég volt hivatalos, akiket  sorsolás útján választott ki a BBC. A további fellépők között van Andrea Bocelli, Sir Bryn Terfel, Freya Ridings és Alexis Ffrench is. Nemrég a király és a királyné is megérkeztek a helyszínre, akik saját páholyból nézik majd meg a koncertet.

Az esemény részeként a Doctor Who-ból ismert Ncuti Gatwa és Mei Mac fognak előadni részleteket Shakespeare egy darabjából. Gatwa arról beszélt a BBC-nek, hogy ez nagy feladat lesz, hiszen III. Károly közismerten jól ismeri a bárd életművét. Emellett élőbeszédben elmondott előadással készül Stella McCartney, Paul McCartney lánya.

Korábban az RTL Híradó arról tudósított: Utcabálok, és közös ebéd a szabadban – így telik az új királyukat ünneplő britek vasárnapja. Rezidenciája elé rendezett ebédjére a brit kormányfő az amerikai First Lady-t is meghívta. Közben Windsorban az esti koncertre várakozók nem mindennapi meglepetésben részesültek: kiment hozzájuk Vilmos herceg és felesége, Katalin.

Nyitókép: Yui Mok/Pool Photo via AP

#Kultúra#iii. károly#király#koronázás#koncert#take that#katy perry#stella mccartney

Címlapról ajánljuk