Kultúra

Az új élőszereplős filmben nem fogják szexuálisan zaklatni A kis hableányt

rtl.hurtl.hu

2023. április 6. 19:03

Nem erőlteti rá magát a herceg.

Átírták A kis hableány egyik betétdalát, a Kiss The Girl-t, hogy egyértelművé tegyék: a herceg nem erőlteti magát rá a címszereplőre az új, élőszereplős filmben, hanem ő is beleegyezik abba, hogy elcsattanjon az a bizonyos cuppanós.

Ez a Vanity Fair interjújából derül ki, amit az új film zeneszerzőjével, Alan Menkennel készítettek. Ő arról beszélt: az adaptálás pedig pár esetben átírást is jelentett, mivel az eredeti, 1989-es animációs filmet – aminek szintén ő szerezte a zenéjét – hozzá kellett igazítani a 21. századhoz.

„Az emberek nagyon érzékenyek lettek arra a gondolatra, hogy Eric herceg bármilyen módon ráerőszakolná magát Arielre” – indokolt a zeneszerző. Az eredeti verzió magyar fordításában valóban szerepelnek olyan kétes részek, mint például „Ha nem is szól talán, mégsem oly nagy talány, Ez a lány csókra vár”, vagy „talán nem is kell kérned. Nem kell a szó se már, egy perc és kár, Ha a lány csókra vár”.

Korábban azt írtuk: a Disney új élőszereplős mesefilmjében egy fekete R’n’B énekes kapta meg a főszerepet. Halle Bailey arról beszélt: „Nagyon hálás vagyok azért, amit a film a kis fekete és barna bőrű kisfiúkért és kislányokért tesz, akik majd magukat láthatják bennem”.

Nyitókép: Disney

#Kultúra#a kis hableány#disney#dal#feldolgozás#szexuális zaklatás

Címlapról ajánljuk