Kultúra

Donald Glover nekiment a Csajok alkotójának, azt állítja, Lena Dunham niggerezett a forgatáson

rtl.hurtl.hu

2023. március 6. 20:46

Dunham sajtósa határozottan tagadta, hogy a színésznő ilyet mondott volna. 

Donald Glover egykori munkatársait vette górcső alá, miközben tiszteletbeli díjat adott át az Atlanta executive producerének, Paul Simmsnek a 2023-as Writers Guild Awardson.

Glover tett néhány megjegyzést Lena Dunhamre a beszédében. Miközben Simmsről és a karrierjéről beszélt, megemlítette, hogy a Csajok című sorozat executive producere volt. 

Glover, aki a második évadban két epizód erejéig szerepelt az HBO sikersorozatában, felidézte, hogy megkérdezte Dunhamet, a sorozat készítőjét a híres producerrel kapcsolatos tapasztalatairól.

Megkérdeztem Lenát, hogy »hé, mi késztetett arra, hogy Paullal dolgozz?«. Erre ő: »Őszintén, ez a nigger megengedi, hogy azt csináljak, amit akarok«

– hangzott az állítólagos válasz. 

Majd így folytatta: „És emlékszem, hogy két dologra gondoltam. Az egyik, hogy Lena rendkívül szabadon használja az N-betűs szót. Mit gondol, ki ő, Chevy Chase? Kettő: ilyen producert akarok.”

A The New Yorker 2018-as interjújában Glover a Community (Balfékek) forgatásán szerzett tapasztalatairól mesélt Chase-zel való közös munkájáról. Azt állította, hogy az idősebb színész szándékosan „megzavarta” a jeleneteit, és lealacsonyító rasszista vicceket mondott neki a felvételek között, például azt mondta neki, hogy „az emberek azt hiszik, hogy viccesebb vagy, mert fekete vagy”.

Dunham sajtósa a DailyMail-nek küldött nyilatkozatában közölte, hogy „Donald Glover a tegnap esti WGA-díjátadón mondott egy Lena Dunhamre utaló viccet. A hatás kedvéért olyan kifejezéseket tartalmazott, amelyeket Lena soha nem használt, és nem is használna. Pont.”

Nyitókép: Dia Dipasupil/WireImage

#Kultúra#donald glover#csajok#lena dunham#nigger#rasszista#forgatás

Címlapról ajánljuk