Kultúra

Összegyűjtöttek egymillió dollárt, hogy „jobboldali szuperhősfilmet” forgassanak, aztán lenyúlták a pénzt, hogy kínai orvosi készülékeket vegyenek belőle

Mohos MátéMohos Máté

2022. október 21. 15:51

Lehet, hogy a jobboldali szuperhős szuperereje az, hogy súlyos pénzeket tüntessen el.

Össze akart gyűjteni elég pénzt egy szélsőjobboldali képregénykészítő, hogy filmet forgasson a Rebel’s Run című művéből. A film egy Rebel (azaz lázadó) nevű szuperhősről szólt volna, aki egy „szabadon gondolkodó konzervatívokat vadászó globális rendőrség” ellen veszi fel a küzdelmet.

Vox Day szuperhőse a képregényekben gyakran viselte a konföderációs zászlót, akik az amerikai polgárháborúban a rabszolgatartás jogáért harcoltak. A filmhez egy utah-i cégen keresztül gyűjtött adományokat, mert máshol nem szívesen dolgoztak vele nyíltan rasszista és szexista nézetei miatt.

Sikerült is összegyűjtenie egymillió dollárt a tervezett filmhez, amihez már egy előzetest is bemutatott a blogján (a klipet később törölte). Azonban hamarosan nyoma veszett az összes összegyűjtött pénznek.

A Daily Beast cikke szerint az állt a háttérben, hogy a utah-i cég átverte Day-t. Kiderült, hogy azt egy James Wolgramm nevű, magát kriptómilliárdosnak nevező férfi gründolja, aki valójában egy masszív csaló, aki vagyonáról is hazudik.

A vád szerint Wolfgramm óriási, négymillió dolláros tartozást halmozott fel a múltban, egy kínai orvosi szerekről szóló bizniszben. Így arra költhette el a Rebel’s Run-ra összegyűjtött pénzt, hogy ezt a tartozását törlessze. A férfit maga Day nyomta fel az FBI-nál, és most arra gyanakszik, hogy az egész csalás egy összeesküvés része, amivel rasszista, szélsőséges közösségüket akarják szétverni.

Nyitókép: Vox Day

#Kultúra#szuperhős#film#csalás#tartozás#konzervatív#rasszista#szélsőjobb

Címlapról ajánljuk