Kultúra

Ryan Reynolds elvesztett egy fogadást, kamerák előtt esett át vastagbéltükrözésen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 14. 19:59

Úgy tűnik a vizsgálat nem volt felesleges: az orvosok egy polipot fedeztek fel a népszerű színész vastagbelében.

Vastagbéltükrözésen esett át nemrég Ryan Reynolds hollywoodi színész, írja az USA Today. A Deadpool filmek sztárja kedden közölte, hogy fogadást kötött színésztrásával, barátjával, Rob McElhenney-vel, hogy nem beszél folyékonyan walesiül. A tréfás fogadás tétje a vastagbéltükrözés volt, mégpedig kamerák előtt.

McElhenney, a 2005-ös Felhőtlen Philadelphia vígjátéksorozat alkotója és főszereplője bebizonyította, hogy Reynolds nem beszél valami jól walesiül, így Reynolds elvesztette a fogadást.

A két színész videót készített a kolonoszkópiáról és az altatásban történő felépülésről. Jonathan LaPook, a vizsgálatot végző gasztroenterológus szakorvos a videóban azt mondja, hogy a nem túl kellemes vastagbéltükrözés, amin Reynolds átesett, valószínűleg megmentette a 45 éves színész életét.

LaPook ugyanis egy polipot fedezett fel Reynolds vastagbelének jobb oldalán, amit ki is operáltak. Az orvos szerint a vastagbélpolip eltávolítása megszakított „egy olyan folyamatot, amely végül rákká fejlődhetett volna, és mindenféle problémát okozhatott volna”.


McElhenney és Reynolds videója csak félig komolytalan fogadás eredménye, a fontos üzenetet a Colorectal Cancer Alliance és a Lead From Behind nevű szervezetekkel együttműködve forgatták, hogy rávilágítsanak a vastagbélrák-szűrés fontosságára.

#Kultúra#ryan reynolds#vastagbélrák#kolonoszkópia

Címlapról ajánljuk