Kultúra

Peppa malac új osztálytársának két anyukája van

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 7. 11:24

Az egyik orvos, a másik spagettit főz.

Penny vagyok, a jegesmedve. Az anyukámmal és a másik anyukámmal élek

– mutatkozott be a legújabb szereplő a Peppa malac hétfőn bemutatott epizódjában.

A 2004 óta futó gyerekműsor az egyik legnépszerűbb mese a kisgyerekek körében, mivel a mindennapi élet pillanatait mutatja be – írja a Mirror.

Az új szereplőt egy iskolai jelenetben mutatták be részletesen, amelyben Penny a családját rajzolta le: két jegesmedvét, női ruhákban.

„Az egyik anyukám orvos, a másik anyukám spagettit főz. Imádom a spagettit.”

A műsort néző gyerekek szülei közül rengetegen pozitívan fogadták az új szereplőket, és sokan kiemelték, hogy még a felnőtteknek szóló műsorok is gyakran mellényúlnak az LMBT karakterek ábrázolásánál, de a Peppa Malac készítői nagyon jól megragadták a karakterek lényegét. Akadtak viszont olyanok is, akiknek nem tetszett, hogy egy gyerekműsor nem ragaszkodik a „hagyományos férfi-női szerepekhez”.

A Peppa Malac mellett más gyerekműsorok készítői is az inkluzivitás mellett döntöttek, így a Thomas és barátai is új karaktert kap: Brúnó mozdony, egy autista szereplő csatlakozik a többi vonathoz, és a hangját is egy 9 éves autista kisfiútól kapja majd. Brúnóról már tudjuk, hogy egy részletekre odafigyelő mozdony, aki imádja a menetrendeket, a napirendeket, és az összes vasútvonalról tudja, hogy merre fut.

„Nagyon jó, hogy autista karaktereket is megjelenítenek, mert én nézem a Thomas és barátait, és nagyon boldoggá tesz, hogy lesz benne egy autista szereplő” – árulta el a Mirrornak a 9 éves Elliot Garcia, aki a karakter hangja lesz. Hozzátette, hogy Brúnóhoz hasonlóan ő is gyakran aggódik különböző dolgok miatt, és ő sem tudja kezelni a nagyon hangos zajokat.

Nyitókép: John Keeble / Getty Images

#Kultúra#peppa malac#karakter#inklúzió#leszbikus#pár#jegesmedve

Címlapról ajánljuk