Kultúra

Mucsi Zoltán szerint Vidnyánszky Attilának le kellene ülnie beszélgetni Molnár Áronnal

rtl.hurtl.hu

2021. december 18. 7:26

Lehet, hogy nem lenne megoldás, de hogy ártani nem ártana, az biztos – mondta a színész.

Nagy örömmel vettem a rendszerváltást, és picit mintha elfelejtődött volna, hogy a demokrácia azzal jár, hogy több párt lesz, sokszínű, nem ugyanazt gondoljuk bizonyos dolgokról, és ezt meg tudjuk beszélni. Nem ellenség lesz, vagy kirekesztett. Most viszont van ellenséggyártás, és van kirekesztés

– mondta Mucsi Zoltán a Veiszer Alindának adott, pénteken megjelent interjúban, amit a Telex foglalt össze.

A színész szerint „szörnyűséges dolog”, hogy „nem tudjuk megbeszélni egymással a dolgokat, hanem köpködünk egymásra”. Úgy gondolja, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója sem mondhatta volna azt Molnár Áronnak, hogy akkor ül le vele beszélgetni, ha neki is lesz hat gyereke: le kellene tudni ülniük, „lehet, hogy nem lenne megoldás (…) de hogy ártani nem ártana, az biztos”.

Szerinte a politikai hangnem „picivel alatta van a zagyvarékasi kocsmáénak fizetésnapon”, úgy látja, nem lehet azt mondani, hogy „Parti Nagy Lajos szar”, főleg olyan pozícióban, ami a pénzelosztásra hatással van. (Ezzel Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának korábbi nyilatkozatára utalt.)

A támogatók számára elérhető interjúban magánéleti témák is előkerültek: Mucsi Zoltán elárulta többek között, hogy egy nyolcvanas évekbeli esetet leszámítva sem próbára, sem előadásra nem ment úgy, hogy akár egy kortyot is ivott volna előtte.

Nyitókép: Mucsi Zoltán Rejtő Jenő szerepében A piszkosak című bohózat próbáján, a Karinthy Színházban – Fotó: MTI / Mónus Márton

#Kultúra#vidnyánszky attila#molnár áron#demeter szilárd#mucsi zoltán

Címlapról ajánljuk