Külföld

Zelenszkij tanácsadója reagált a moszkvai terrortámadásra, szerinte az felgyorsítja az orosz militarizációt

rtl.hurtl.hu

2024. március 22. 20:47

Mihajlo Podoljak szerint nyilvánvaló, hogy Ukrajnának nincsen köze a terrortámadáshoz. Viszont a történtek hozzájárulnak az Ukrajna elleni népirtó csapások igazolásához. 

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukraán elnök tanácsadója az X-en írt arról, hogy Ukrajnának bizonyosan semmi köze a moszkvai lövöldözéshez, robbantáshoz. 

Pénteken négy vagy öt terepszínű ruhás férfi nyitott tüzet a Moszkva közelében lévő Crocus City Hallban koncertre gyülekező közönségre. Negyvenen meghaltak, sokan megsérültek, a helyszínen robbanást hallottak, hatalmas tűz ütött ki.

Ennek semmi értelme. Először is, Ukrajna több mint két éve harcol az orosz hadsereggel. És ebben a háborúban minden csak a csatatéren dől el. (…) A terrortámadások nem oldanak meg semmilyen problémát...

Szerinte Ukrajna soha nem folyamodott terrorista módszerekhez, azokat értelmetlennek nevezte. Ellentétben Oroszországgal, amely a jelenlegi Ukrajna elleni háborúban terrortámadásokat alkalmaz, korábban pedig saját állampolgárait támadta meg, hogy aztán „terrorellenes akciókat” kezdeményezzen a tiltakozó etnikai csoportok ellen, írja Podoljak.

Harmadik érvként pedig azt említette, hogy „a Crocus City Hallban történt események előtt a Moszkvában lévő külföldi nagykövetségek nyilvános figyelmeztettek az ilyen véres túlkapások lehetőségeire.”

Összefoglalva: a legcsekélyebb kétség sem férhet hozzá, hogy a moszkvai külvárosban történtek hozzájárulnak a katonai propaganda erőteljes fokozásához, a militarizáció felgyorsításához, a mozgósítás kiterjesztéséhez, és végső soron a háború fokozásához. És ahhoz is, hogy igazolják a leplezetlen népirtó csapásokat Ukrajna polgári lakossága ellen...


Nyitókép: REUTERS/Anna Voitenko/File Photo

#Külföld#moszkvai terrortámadás#moszkva#mihajlo podoljak

Címlapról ajánljuk