Külföld

WHO: Legalább 10 gyerek halt éhen a Gáza övezetben

rtl.hurtl.hu

2024. március 5. 12:07

Nincsenek orvosok, nincs élelem és ivóvíz.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legfrissebb jelentése szerint mindennapos az, hogy gyerekek éheznek a Gáza övezet északi részén. Október elején a WHO felülvizsgálta az Al-Awda és a Kamal Adwan kórházak állapotát, és a szervezet vezetője, Tedros Adhanom Ghebreyesus szerint a kórházak több épülete megrongálódott, a gyerekek pedig súlyos alultápláltságban szenvednek az élelmiszerhiány miatt, írja a BBC.

Emellett megjegyzik, hogy nincs elég orvos, élelmiszer, sőt még tiszta víz sem.

Tedros Adhanom Ghebreyesus az X-en azt posztolta, hogy legalább tíz gyermek hat éhen az övezetben. A Hamász által irányított gázai egészségügyi minisztérium vasárnap azt közölte, hogy legalább 15 gyermek halt meg alultápláltság és kiszáradás miatt a Kamal Adwan kórházban.

Az ENSZ korábban figyelmeztetett arra, hogy a Gáza övezetben az éhínség hatalmas probléma lesz az izraeli-hamász konfliktus okán. A lap megjegyzi, hogy az Egyesült Államok szombaton elindította az első több mint 38 ezer élelmiszercsomagot tartalmazó humanitárius segélyszállítmányát Gázába.

A háború halálos áldozatainak a száma már 20 ezer fölött járt decemberben, a konfliktus télen kiterjedt a Vörös-tengerre is:


Nyitókép (illusztráció): Izraeli légicsapás palesztin áldozatait temetik a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban 2023. december 19-én – Fotó: Fatima Sbair/MTI/AP

#Külföld#Hamász#áldozat#gyerek#who#éhezés#éhenhalt

Címlapról ajánljuk