Külföld

Donald Trump: Orbán Viktor egy szívós, okos ember

rtl.hurtl.hu

2024. február 25. 14:32

Donald Trump a hétvégén Orbán Viktort méltatta egy republikánus eseményen.

Szívós, okos ember Orbán Viktor, akit ő nagyon tisztel – erről beszélt Donald Trump a Konzervatív Politikai Akció Konferencián, vagyis a CPAC-en, vette észre a Magyar Nemzet. A republikánus elnökjelölt így fogalmazott a Maryland állambéli National Harborban:

Nagyon tiszteletem Orbán Viktort, az itteniek is nagyon tisztelik. Egy szívós, okos ember.

Trump külön felidézte, hogy Orbán az évértékelőjében hasonlóan kedvesen beszélt róla. A magyar miniszterelnök ekkor azt mondta: „Szeretnénk, ha Donald Trump visszatérne az Egyesült Államok elnöki székébe, és békét csinálna Európa keleti felén”.

Arról, hogy Trump hogyan képzeli el a békét, két hete írtunk, amikor hatalmas megdöbbenést keltett azon kijelentése, miszerint ha Oroszország megtámadna egy NATO-tagországot Európában, akkor ő az USA elnökeként nem védené azt meg, sőt biztatná az agresszort, tegyen, amit akar.

Nagyokat mondtak a CPAC-en

Úgy tűnik, a volt amerikai elnök csak a jót, nem a rosszat jegyezte meg hivatali idejéről, ugyanis így méltatta saját magát Orbán után: „Olyan szinten voltak a dolgok, amilyet még senki sem látott azelőtt. Nem voltak háborúk, legyőztük az Iszlám Államot. Tudják, ők voltak a legnagyobb terroristák a világon, és mi teljes mértékben megszabadultunk tőlük”. Szerinte ellene politikai boszorkányüldözés folyik, mivel

az egyetlen bűnöm az volt, hogy megvédtem a hazámat.

Akit érdekelnek Trump további gondolatai, meglátásai, véleményei, valamint a többi fellépő mondanivalója, az az alábbi videóban megnézheti hétvégi beszédsorozatot, amelyből rögtön az elején kiderül, hogy Joe Biden máris ellopta a még meg sem történt választásokat:

Orbán Viktor múlt hétvégi évértékelőjéből pedig az alábbi videóban szedtük össze a legerősebb mondatokat:

Cikkajánló: Lehet-e elnök, aki azt mondja, hogy az 1996-ban elhunyt Francois Mitterrand-nal találkozott? Minden idők legidősebb elnökét fogják megválasztani idén az Egyesült Államokban, akár a demokrata Joe Biden, akár a republikánus Donald Trump nyer. Mindkét jelölt mutatta már a kognitív hanyatlás jeleit, de főként Biden miatt aggódik az amerikai közvélemény, különösen egy friss ügyészi jelentés megállapításai miatt. Utoljára Ronald Reagen újraválasztása előtt volt téma, hogy túl idős, de az egykori elnök mesteri módon vágott vissza a kritikusoknak.

Nyitókép: Win McNamee / Getty Images

#Külföld#donald trump#orbán viktor#okos#méltat#konzervatív#cpac#beszéd#béke#usa#elnök#választás

Címlapról ajánljuk