Külföld

Túszul ejtett több embert egy fegyveres egy törökországi gyárban

rtl.hurtl.hu

2024. február 1. 18:04

Egy fegyveres férfi több embert túszul ejtett egy amerikai multi Isztambul melletti üzemében a helyi média beszámolói szerint. 

Hét embert ejtett túszul egy fegyveres a Proctor & Gamble (P&G) nevű amerikai multi egyik Isztambul melletti üzemében – jelentette csütörtökön a török média.

A BBC cikke szerint a túszdráma az észak-törökországi Gebze városában lévő gyárban zajlik. A cég közleményében hangsúlyozta, hogy számukra a dolgozók biztonsága és védelme a legfontosabb, az üzemet kiürítették és együttműködnek a helyi hatóságokkal. Azt is írták, hogy kiürítették az üzemet. 

A rendőrség lezárta a P&G gyárának bejáratát, állítólag már folynak a túsztárgyalások. A Reuters arról ír, hogy hat férfi és egy nő lehet a túszok közt. A helyi média által közzétett, a közösségi médiában is terjedő fotón egy férfi látható a gyárban, akinek az arcát palesztin sál takarta, és aki robbanószerkezetnek látszó tárgyat viselt a mellkasán, fegyvert tartva a kezében. Arról is beszámoltak, hogy a gyár épületének falára egy palesztin zászlót festettek, és az akció tiltakozás Izrael gázai hadműveletei ellen.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Külföld#túszdráma#törökország#izrael#multi#túszejtés

Címlapról ajánljuk