Külföld

Izrael légicsapást mért egy Hezbollah tiszt autójára

rtl.hurtl.hu

2024. január 21. 18:52

A Hezbollah bosszúból egy izraeli városban intézett támadást egy ház ellen.

Izraeli légicsapás ért két járművet a libanoni hadsereg egyik ellenőrzőpontja közelében vasárnap Dél-Libanonban. A támadásban meghalt a Hezbollah egyik tagja, több civil pedig megsebesült – jelentette a libanoni állami média.

Az AP arról számolt be, hogy a Hezbollah bejelentette, a Kafrában megölt tagjuk Fadel Shaar volt. A helyi polgári védelem és kórházi tisztviselők szerint hét ember sebesült meg, köztük két nő, egyikük állapota válságos.

A Hezbollah közölte, hogy támadást indított az észak-izraeli Avivim ellen, megtorlásul egy civil nőért, aki meghalt a Kafrában végrehajtott izraeli csapásban, valamint más „libanoni falvak és civilek ellen irányuló támadásokért”.

Később módosították a nyilatkozatot, és törölték a civil halálára való utalást, miután kórházi tisztviselők és családtagok szerint a nő nem halt meg.

Izrael nem kommentálta a kafrai támadást, de bejelentette, hogy vasárnap Libanonban több helyen is csapást mért a Hezbollah célpontjaira. Az Avivim elleni támadásról azt közölték, hogy egy páncéltörő rakéta eltalált egy házat, de senki sem sérült meg.

Izrael nem kommentálta a kafrai támadást, de bejelentette, hogy vasárnap Libanonban több helyen is csapást mért a Hezbollah célpontjaira. 

Nyitókép: illusztráció. Fotó: Reuters/Israel Defense Forces

#Külföld#Hezbollah#izrael#támadás#libanon#kafra

Címlapról ajánljuk