Külföld

Állítólagos átok miatt küldött vissza követ egy nő Pompejibe, miután mellrákot kapott

rtl.hurtl.hu

2024. január 18. 17:53

Egy régésznek küldte vissza egy nő azokat a köveket, amelyeket Pompejiből vitt magával. Azt írta, balszerencsés lett, mellrákot kapott és már nagyon sajnálja, amit tett.

Visszaküldte egy turista a Pompejibe egy bocsánatkérő levelet mellékelve azokat a köveket, amelyet a római kori romvárosból vitt magának szuvenírként – írja a Ladbible.

Gabriel Zuchtriegel régész a közelmúltban posztolta az X-en egy levelet, amelyet a habkövekkel együtt kapott. A névtelen levél küldője azt írta, hogy tudomást szerzett a „pompeji átokról”, ami szerint balszerencséje lesz azoknak, akik bármit is elvisznek az ókori városból, amely i.sz. 79-ben, a Vezúv kitörésekor elpusztult.

Nem tudtam az átokról. Nem tudtam, hogy semmit sem szabad elvinnem

– kezdődött a levél, majd az írója elmesélte saját balszerencsés történetét. Miután elvitte a kis követ, egy éven belül mellrákos lett. „Fiatal és egészséges nő vagyok, az orvosok azt mondták, hogy pechem volt” – írta.

A régész a bejegyzésében biztosította arról, hogy a köveket visszavitte Pompejibe.


Nem ő az egyetlen, aki az elmúlt években úgy érezte, hogy a „pompeji átok” áldozataivá vált, már mások is visszaadták a városból elvitt tárgyakat, miután azt mondták, hogy azóta balszerencsések.

A Guardian arról számolt be korábban, hogy egy Nicole nevű kanadai nő mozaikcsempéket küldött vissza, amelyeket még 2005-ben nyúlt le. Könyörgött, hogy vigye vissza valaki, mivel „balszerencsét hoznak”: mióta elvette, kétszer mellrákot diagnosztizáltak nála, és pénzügyi problémákkal is küzd.

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Cesare Abbate

#Külföld#pompeji#átok#habkő#régész#lopás#balszerencse

Címlapról ajánljuk