Külföld

Meloni támogatásához Orbánnak szakítania kéne Putyinnal

rtl.hurtl.hu

2024. január 11. 8:06

Giorgia Meloni feltétlekhez köti Orbán Viktor támogatását. 

A Népszava cikke szerint az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) pártcsalád sem kapkodna a Fideszért, a Bloomberg értesülései szerint Giorgia Meloni olasz miniszterelnök csak bizonyos feltételek mellett bólintana rá a magyar kormánypárt csatlakozására.

Meloni szorgalmazza, hogy a magyar fél hagyjon fel Ukrajna uniós támogatásának akadályozásával és hogy javuljon a kapcsolat Ukrajna és Magyarország között. A Bloomberg szerint csak ezek után csatlakozhatnak ECR-hez a Fidesz, amiben a Meloni-féle posztfasiszta Olaszország Fivérei (FdI), a Jarosław Kaczyński-féle lengyel Jog és Igazságosság (PiS), valamint a nacionalista Svéd Demokraták (SD) foglalnak helyet – teszi hozzá a Népszava.

A másik opciója a Fidesznek az oroszpártibb Identitás és Demokrácia (ID) lehet, ahol többek között a Marine Le Pen-féle francia Nemzeti Tömörülés, a Matteo Salvini-féle olasz Liga, az Alternatíva Németországért (AfD), az Osztrák Szabadságpárt, és a Wilders-féle holland Szabadságpárt található.

Nyitókép: Orbán Viktor és Giorgia Meloni találkozója Brüsszelben 2021. június 23-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Külföld#orbán viktor#giorgia meloni#ep#parlament#párt

Címlapról ajánljuk