Külföld

Megette a kutya a család spórolt pénzét – egyet tippelhetnek, hogyan szerezték vissza

rtl.hurtl.hu

2024. január 3. 20:43

A történtek ellenére nem tudtak haragudni Cecilre.

Clayton Law a múlt hónapban négyezer dollárt (1,4 millió forint) vett fel feleségével közös megtakarítási számlájukról, hogy ki tudják fizetni a pittsburghi házuk kerítését építő munkásokat. A Washington Post cikke szerint egy ötven- és százdollárosokkal teli borítékkal tért haza, amit letett a konyhapultra azzal a szándékkal, hogy később eldugja. De erre nem volt lehetősége: fél órával később már csak a bankjegyek apró, megrágott darabjait találta meg a padlón szétszórva.

Cecil megevett négyezer dollárt

– kiabálta a feleségének, Carrie-nek, aki így emlékezett a történtekre:

Kiszaladtam, azt hittem, hogy rosszul hallok, de amikor láttam a rendetlenséget, nem volt kétség. Azt hittem, szívrohamot kapok.

Cecil egy hétéves goldendoodle. Carrie azt mondta róla, hogy akár egy hússzeletet is az asztalon hagyhattak, a kutya nem nyúlt hozzá, és soha nem csinált még hasonló rosszaságot. „Inkább megdöbbentünk, mint dühösek voltunk” – emlékezett vissza Clayton. Egymásra néztek feleségével, és azt kérdezték: „most mihez kezdünk?”

Miközben Cecil leheveredett a nappaliban a kanapéra, Law-ék felhívták az állatorvosukat, hogy megkérdezzék, nem szorul-e ellátásra a lenyelt pénz miatt. Azt mondták nekik, hogy ha Cecil rendesen eszik, iszik és elvégzi a dolgát, akkor nem lesz gond. Ekkor a házaspár eldöntötte, hogy megmentik a pénzből, amit lehet.

A szétszórt darabokból sikerült összeszedniük nagyjából 1500 dollárt, majd felhívták a bankot.

Úgy éreztem magam, mint egy gyerek, aki azt mondja, hogy a kutya megette a házimat

– mondta Carrie, aki meglepődött, amikor azt válaszolták, hogy ez sokszor előfordult már másokkal is. Közölték, hogy kicserélnek minden összeragasztott bankjegyet, aminek legalább a fele megvan, és a teljes sorozatszám látható mindkét oldalán.

Cecil 2500 dollárral jóllakottan ült a kanapén, és tudtuk, hogy csak egy módon szerezhetjük vissza a pénzt

– idézte fel a feleség. A kutya még aznap este kihányt néhány szakadt százdollárost, de a maradékra türelemmel várniuk kellett. A következő két napban Clayton gumikesztyűvel és nejlonzacskókkal kísérte Cecilt az udvaron tett sétái alatt, ezután Carrie-vel együtt átvizsgálták az állat végtermékét, és mosogatószerrel tisztogatták a megtalált darabokat.

Végül is nevettek az abszurd helyzeten, és úgy gondolták, ha már ők jól szórakoztak rajta, másokkal is megosztják, így posztoltak róla egy videót az Instagramon, és a helyi lap is megírta a történetet. Cecilre nem tudtak haragudni: a kutyának is felolvasták a róla megjelent cikkeket. A pénzből 3550 dollárt sikerült megmenteni.

 

#Külföld#kutya#megtakarítás#ürülék#pénz

Címlapról ajánljuk