Külföld

Potyautast találtak egy repülőgép futóműaknájában, alig volt életben

rtl.hurtl.hu

2023. december 29. 6:59

A férfi Algériában jutott fel egy Párizsba tartó utasszállítóra, szerencsésnek mondhatja magát, hogy nem halt meg. 

Potyautast találtak az Air Algerie algériai légitársaság egyik Párizsban leszállt repülőgépének futóműaknájában csütörtök délelőtt – közölték a francia hatóságok az AFP francia hírügynökséggel. A húszas éveiben járó férfit, akinek személyazonosságát nem tudták megállapítani, súlyos állapotban szállították kórházba.

A férfit a műszaki ellenőrzés közben fedezték fel a futóműaknában a párizsi Orly repülőtéren. A gép az algériai Oran városából indult, és két és fél óra alatt ért a francia fővárosba. A Reuters értesülései szerint a férfit életveszélyes állapotban szállították egy közeli kórházba.

A férfi szerencsésnek mondhatja magát, hogy túlélte az utazást: az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) adatai szerint a futóműházakban elrejtező potyautasok 77 százaléka belehal az utazásba. A halálukat a kihűlés vagy az oxigénhiány okozza. Az aknában repülés közben akár mínusz ötven Celsius-fok is lehet. 

2019-ben egy ilyen potyautas holtteste egy londoni ház kertjébe zuhant, alig egy méterre egy ott napozó férfi mellé, miután kiesett egy leszálláshoz készülődő gép futóműházából.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Külföld#repülőgép#futómű#futóműakna#potyautas#párizs#algéria

Címlapról ajánljuk