Külföld

Szereti a home office-t? Mit szólna ahhoz, ha a gyerekei iskolája is így működne?

rtl.hurtl.hu

2023. december 26. 12:48

2024-ben indul az első hibrid iskola, ahol a gyerekek home office-ban is tanulnak majd.

Sok előnye van iskolába járatni a gyerekeket: az egyik az, hogy van hova rakni őket heti öt napban, amikor a legtöbb szülő dolgozik. Ennek vetne véget az úgynevezett Duke modell, amelynek lényege, hogy a diákok „hibrid” rend szerint tanulnának, azaz pár napot az iskolában, pár napot pedig home office-ban tanulnának.

A Duke's Education jövőre már az egész Egyesült Királyságban elérhetővé teszi ezt az opciót a hatodikosok, és az afeletti osztályba járók számára. A brit iskolákba a tervek szerint legalább heti egy napra kell bejárni, hogy gyakorlati tárgyakat, illetve testnevelést tartsanak a nebulóknak. A többi nap viszont videón keresztül, home office-ban tartanák az órákat. 

Az újféle iskolarendszert azoknak tervezték, akik alapból is ágállnak az oktatási rendszer ellen, vagy azoknak, akiknek gyerekei szorongászavarral küzdenek, illetve a sport köré szeretnék építeni oktatásukat. A Duke'snak összesen 25 iskolája van az Egyesült Királyságban, ám az iskola vezetői egész Európára is kiterjesztenék a módszert a jövőben, írja a Guardian.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#iskola#home office#egyesült királyság#hibrid#tanulás

Címlapról ajánljuk