Külföld

„Meg kéne téged ölni, te szemét magyar” – meg akarták verni az ismert zenészt, mert magyarnak hitték

rtl.hurtl.hu

2023. december 25. 17:35

A járókelők azt mondták, fizetnek, ha nem hívja ki a rendőrséget. 

Újvidéken vasárnap délután egy ismeretlen férfi támadt rá a helyiek körében ismert zenészre, Ivan Fece Fircire. A támadó meg akarta verni a zenészt, mert azt feltételezte róla, hogy magyar, írja a Blikk.

Mint írják, az agresszív elkövető a zenész autója elé ugrott, és sértegetni kezdte őt.

Szó szerint üvöltözött. Sértegetett, káromkodott, és azt mondta, hogy »meg kéne téged ölni, te szemét magyar«. Aztán elkezdte ütni az autót, és kárt tett a lámpában 

– idézi a lap a zenészt, aki a Szabad Magyar Szó nevű portálnak nyilatkozott.

Fece elmondta, hogy amikor ki akart szállni az autóból felmérni a károkat, a férfi meg akarta ütni a járókelők szeme láttára.

„Ekkor megjelent három férfi, akik jóhiszeműen megkérdezték, mi a helyzet, erre a támadó elsétált, ők pedig azt mondták, hogy fizetnek, ha nem hívom ki a rendőrséget. Közöltem velük, nem nyomtattak még annyi pénzt, ami fejében én elhallgatnám a történteket. Ezután hívtam a rendőrséget, az egyenruhások kijöttek, és őrizetbe vették a támadót, aki megbilincselve tovább szidott engem, valamint a rendőröket, akikre szintén rátámadott” – számolt be a történtekről a zenész, aki egyébként nem magyar. 

A rendőröknek elmondta: „Közöltem velük, talán nem fontos, de hogy teljesen abszurd legyen a dolog, nem vagyok magyar. A szüleim annyi vegyes házasságból származnak, hogy nincs domináns nemzetiségünk. Boldog voltam, amíg Jugoszláviában képes voltam jugoszlávnak érezni magam.”

Nyitókép (illusztráció): A városháza Újvidéken. Fotó: Molnár-Bernáth László / MTVA 

#Külföld#zenész#támadás#magyar#megver#Újvidék

Címlapról ajánljuk