Külföld

Majdnem öngyilkosságba hajszolta a szomszédja egy manchesteri nőt

rtl.hurtl.hu

2023. december 19. 8:28

Még mindig nem tette túl magát a történteken.

A manchesteri Margaret Ilkovics történetéről ír a Daily Mail nyomán a 24.hu. A nő és a szomszédja kapcsolata nagyon megromlott, a nő többször kihívta a rendőrséget a férfi miatt, aki miatt még az öngyilkosságot is fontolóra vette. A 60 éves nő beleszeretett egy hozzá közel lakó 19 éves férfiba, aki viszont 2018-ban elhunyt. A tragikus esemény előtt néhány héttel Margaret Ilkovics és szerelme, Richard összeházasodtak, írja a lap.

A tortúra az új lakó érkezésével kezdődött, az első alkalommal 2018-ban jelentette fel a szóbanforgó Anthony Kenyont. 2019-ben is feljelentette a férfit, 2020-ban pedig már távoltartási végzést kért a férfi ellen. Kenyon megszegte a végzést, így börtönbüntetésre is ítélték. 13 hónapot kellett volna ülnie, de végül 18 hónap felfüggesztettet kapott. A férfit időközben kilakoltatták, és elköltözött a környékről.

„Ő gonosz ember, és nem tudom, mit tettem volna, ha továbbra is a környéken maradt volna. Attól féltem, hogy ha kimegyek, megtalálom azt a rendetlenséget, amit csinált” – mondta Ilkovics. Kenyonnak az volt a rögeszméje, hogy a nő csak azért hazásodott össze az elhunyt férjével, hogy megszerezze a vagyonát. Azzal is vádolta a nőt, hogy ő mérgezte meg a férjét.

A férfi sokszor ordítozott az ablakból, megrongálta a nő elhunyt férjének az emléktábláját, kivágta a nő egyik fáját, de egy alkalommal nyers polipot dugott a postaládába is.Amit még csinált:

  • kakaóporral szórta be házának ajtaját
  • botokat és répát égetett a nő bejárata előtt
  • villanykörtét és aeroszolos flakonokat vágott a falához
  • sértő, fenyegető üzeneteket hagyott Ilkovics-nak.

A nő biztonsági kamerákat telepített az otthonába, Kenyon viselkedését mentális kínzásnak nevezte, állítása szerint a férfi abban is megakadályozta, hogy békésen gyászolhassa a férjét.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#manchester##öngyilkosság#zaklatás

Címlapról ajánljuk