Külföld

Bocsánatot kért a népszerű influenszer, amiért süteménnyel félrevezette az embereket

rtl.hurtl.hu

2023. december 19. 14:12

Egymillió euróra bírságolták az egyik legnépszerűbb olasz influenszert, mert félrevezette a fogyasztókat azzal, hogy azt állította, hogy a sajátmárkás süteményének megvásárlása egy gyermekkórházat segít. 

Bocsánatot kért Olaszország egyik legnépszerűbb influenszere, amiért félrevezette a fogyasztókat azzal, hogy reklámozott egy karácsonyi süteményt – írja a BBC.

Chiara Ferragnit, akinek közel 30 millió követője van az Instagramon, mintegy egymillió eurós bírsággal sújtották, mert azt állította, hogy a saját maga által tervezett, rózsaszín „dizájner” pandoro vásárlása egy torinói gyermekkórház finanszírozását segíti. A valóságban viszont a sütemény gyártója már hónapokkal a termék forgalomba hozatala előtt adott pénzt a kórháznak. 

A pandoro egyébként egy hagyományos olasz édes kenyér, amely igencsak népszerű az országban karácsony és újév környékén. Az olasz versenyfelügyelet múlt pénteken megállapította, hogy a fagyasztókat hitegették, hogy a sütemény vásárlásával hozzájárulnak a csontritkulásban és Ewing-szarkómában szenvedő gyermekek kezelésével foglalkozó kórház orvosi felszerelésének beszerzéséhez.

Az eset körüli felháborodás varra késztette Georgia Meloni miniszterelnököt, hogy a hétvégén felszólaljon azon influenszerek ellen, akik „drága tortákat reklámoznak, amelyek elhitetik az emberekkel, hogy jótékonykodnak”, bár név szerint nem említette a szóban forgó olasz influenszert. A versenyfelügyelet nemcsak az influenszert büntette, hanem a a sütemény gyártójára, a Baloccóra is 420 ezer eurós bírságot szabott ki.

Nyitókép: Chiara Ferragni. Fotó: Sarah Meyssonnier / File Photo / Reuters

#Külföld#olasz#influenszer#versenyhivatal#olaszország

Címlapról ajánljuk