Külföld

Izrael megölt négy palesztin fegyverest Ciszjordániában

rtl.hurtl.hu

2023. december 17. 9:49

Drónokkal lőtték az izraeli katonákat támadó palesztin fegyveres osztagokat.

 Az izraeli hadsereg erői szombat este óta tevékenykednek Ciszjordániában, a Túl-Karm város keleti szélén fekvő Núr al-Samsz nevű menekülttáborban. Drónokkal lőtték az izraeli katonákat támadó palesztin fegyveres osztagokat, és megöltek legalább négy terroristát, valamint letartóztattak egy megsérült palesztint, közölte az MTI.

A Palesztin Hatóság (PH) egészségügyi minisztériuma bejelentette egy 16 éves fiú, Atallah Badha halálát is a ciszjordániai Deir Ammar menekülttáborban az IDF tüzében. Az ott folytatott tűzharcban vesztette életét, amikor az izraeli egységek megpróbálták letartóztatni. A razzia során kitört összecsapásban két másik palesztin súlyosan megsebesült, a rámalláhi kórházba szállították őket.

Az IDF bejelentette, hogy szombaton életét vesztette két, egy 26 éves jeruzsálemi, és egy huszonnégy éves Ramat Jisájból származó tartalékos katona a Gázai övezetben vívott harcokban. Mellettük négyen súlyosan megsebesültek az iszlamista Hamász terrorszervezettel vívott csatákban.

Az RTL Híradó nemrég arról készített riportot, hogy végzetes hibát követett el az izraeli hadsereg, három túszt öltek meg Gázában:

Nyitókép (illusztráció): Mostafa Alkharouf / Anadolu via Getty Images

#Külföld#izrael#fegyveres#drón#meghalt#palesztin#izraeli háború

Címlapról ajánljuk