Külföld

Harry herceg tízmilliós kártérítést kap, mert bulvárlapok feltörték a mobilját

rtl.hurtl.hu

2023. december 15. 11:38

A bíróság arra jutott, hogy a Mirror bulvárlapcsoport feltörte a telefonját, hogy aztán az illegálisan megszerzett információkból írjanak cikkeket róla.

Az angliai Felsőbíróság 140 600 font (62 millió forint) kártérítést ítél meg Harry hercegnek, miután arra jutott, hogy a Mirror bulvárlapcsoport feltörte a telefonját, hogy aztán az illegálisan megszerzett információkból írjanak cikkeket róla. 

Fancourt bíró az ítélethozatalkor közölte, hogy „széleskörű telefonhackelések” voltak a Mirror Group Newspapers médiacégnél 2006 és 2011 között, Harry herceg magántelefonja pedig 2003 és 2009 között volt célpont, és legalább 15 cikk telefonjának feltöréséből, vagy egyéb törvénytelen módon szerzett információkból született. 

Fancourt bíró hozzátette, hogy a Mirror egykori elnök-vezérigazgatója, Sly Bailey tudott a telefonfeltörésekről, de félrenézett. 

A Mirror Group Newspapers az ítélethozatal után közölte, hogy elnézést kérnek a „régen történt” törvénysértések miatt, és teljesen vállalják a felelőséget. 

Nyitókép: Harry herceg, miután tanúvallomást tett a Felsőbíróságon, 2023. június 7-én. Fotó: Carl Court/Getty Images

#Külföld#harry herceg#telefonfeltörés#mirror#per#hack#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk