Külföld

Titokban a saját spermájával termékenyítette meg páciensét a Harvard professzora

rtl.hurtl.hu

2023. december 14. 15:23

A gyerek felnőttként DNS-tesztet végzett, és kiderült, hogy komoly bűncselekmény fűződhet a fogantatásához.

Azzal vádolják a Harvard orvosi egyetemének volt professzorát, az USA egyik legnagyobb termékenységi klinikájának alapítóját, hogy titokban a saját spermájával termékenyítette meg egyik páciensét, írja az NBC.

A most 73 éves Sarah Depoian arról számolt be, hogy férjével még 1979-ben keresték fel Dr. Merle Bergert, hogy segítsen nekik mesterséges megtermékenyítéssel megfoganni. Az orvos ekkor azt mondta nekik, hogy egy anonim donor spermáját fogják használni, aki nagyon hasonlít a férjére.

A most Massachusettsben benyújtott vádiratból kiderül, hogy Depoian lánya, az 1981-ben sikeresen megszületett Carolyn Bester az idei évben elvégzett egy DNS-tesztet, amely azt hozta ki eredményül, hogy valójában Berger lánya.

Ügyvédje arról beszélt, hogy az orvos pontosan tudhatta, hogy helytelenséget tesz: „Egyesek ezt a szörnyű cselekményt orvosi nemi erőszaknak hívnák. De mindegy is, hogyan hívjuk, hiszen Dr. Berger gonosz és szándékosan helytelen magatartása nem etikus, nem elfogadható, és nem törvényes” – mondta.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#mesterséges megtermékenyítés#harvard#professzor#dns#sperma

Címlapról ajánljuk