Külföld

Egy francia kommunából került elő a brit kisfiú, akit Spanyolországban raboltak el hat éve

rtl.hurtl.hu

2023. december 14. 17:14

A most 17 éves Alex Batty ép és egészséges – a vád szerint anyja és nagyapja rabolták el.

Épen és egészségesen került elő a 17 éves brit Alex Batty, akit a vád szerint 2017-ben, 11 évesen rabolt el anyja és nagyapja, hogy egy franciaországi „spirituális kommunába” költözzenek vele, írja a Daily Mail. Korábban a kisfiú nagyanyja és hivatalos gyámja arról beszélt, hogy volt férje és lánya azért rabolták el a fiút, hogy vele éljenek „alternatív életstílusban”.

A lap szerint a fiú egy Toulouse városához közeli kommunából került elő, amely a Pireneusok lábánál található. Az Oldham városából származó fiút nagyanyja anno csupán egy nyaralásra engedte el az „alternatív” gondolkodású rokonaival, ám onnan sosem tért vissza.

Az ügyben nyomozó ügyészség bejelentette: Batty egy rendőrőrsön jelentkezett a Revel nevű községben, ahová hosszú utazással jutott el a kommunából, ahol élt. Beszámolt arról, hogy anyjával és nagyapjával sátrakban és kocsikban élt a közösségben, amíg el nem szökött onnan múlt héten.

A fiút kedd este vette fel egy arra járó kamionos, aki nem értett angolul, ám az átjött neki, hogy valami súlyos slamasztikában lehet a srác. Ő vitte el Batty-t a közeli településen található rendőrőrsre. A fiú nagymamája korábban arról beszélt, hogy teljesen összetörte őt az emberrablás, és az is, hogy volt férje és lánya tudtára adták, hogy nem láthatja többé az unokáját. Az ügyben a nyomozás továbbra is folyik.

Nyitókép: Greater Manchester Police

#Külföld#emberrablás#kommuna#nyaralás#franciaország#spanyolország#szökés

Címlapról ajánljuk