Külföld

42 év után kitoloncolással fenyegettek egy idős asszonyt

rtl.hurtl.hu

2023. december 8. 20:15

Az idős francia állampolgár a Brexitet követően igényelt letelepedett státuszt, de kicsúszott a határidőből, mert a levélszemetek között landolt egy fontos e-mailje.

Nem kell elhagynia országát annak a francia állampolgárságú leicesteri nagymamának, akit 42 évnyi tartózkodás után kitoloncolással fenyegettek – írja a BBC.

A 74 éves Leonarda Zarcone a Brexitet követően kért uniós letelepedett (settled) státuszt, de kicsúszott a határidőből, mert korábban elkerülte a figyelmét egy fontos e-mail, ami a levélszemetek között landolt. Az idős nő végül hónapokig tartó kálváriája után pénteken megkapta a tartózkodási engedélyét.

Anya megkönnyebbült, nagyon boldog

– nyilatkozta a brit közszolgálati médiának fia, David Brunetto. 

Az idős nő korábban élete legsokkolóbb pillanataként élte meg, hogy kiutasíthatják az Egyesült Királyságból, ahova 1981-ben költözött ki férjével és két nagyobbig gyermekével. Az asszony szeptemberben nyújtott be újabb kérelmet, ám ezt elutasították. Ha nem kapja meg a letelepedett státuszt, az azzal járt volna, hogy őrizetbe veszik, majd 42 év után kiutasítják az országból.

Nyitókép: Jason Alden / Bloomberg via Getty Images

#Külföld#egyesült kriályság#letelepedési engedély#brexit#kitoloncolás#kiutasítás#nagymama

Címlapról ajánljuk