Külföld

Kutatás: a fiatalok ötöde szerint csak kitalálták a holokausztot

rtl.hurtl.hu

2023. december 8. 19:02

A kutatás Amerikában készült – vajon Magyarországon is hasonló eredményre jutnának?

Az amerikai fiatalok egyötöde hiszi úgy, hogy csak kitalálták a holokausztot, derült ki az Economist felméréséből. A lap korcsoport szerint rendezte a holokauszt valódiságával kapcsolatos nézőpontokat, és döbbenetes eredményre jutott.

A 18-29 év közötti korosztály húsz százaléka szerint a hatmillió ember halálával járó népirtás szimplán „egy mítosz”, míg kb. 23 százalékuk véli úgy, hogy a holokauszt jelentőségét „túlértékelik”. Ezzel szemben a 30-44 éves korosztályban nagyjából tíz százalék alatt mérték azok számát, akik ezt hiszik.

A 45-64 éves, valamint a 65 év feletti korosztályokban pedig leginkább nullához közelít azok száma, akik szerint vagy nem történt meg a holokauszt, vagy súlyán felül kezelik azt az emberek. A felmérést a lap Amerikában végezte, így könnyen lehet, hogy más országokban más eredményekre jutottak volna egy hasonló kutatással.

Nyitókép: a 2023-as Élet Menetén egy holokauszttúlélő lánya és unokája az auschwitzi koncentrációs tábornál. Fotó: Artur Widak / NurPhoto via Getty Images

#Külföld#holokauszt#felmérés#tagadás#fiatalok#kor

Címlapról ajánljuk