Külföld

Rekordot döntött az USA: idén volt a legtöbb tömegmészárlás egy év alatt

rtl.hurtl.hu

2023. december 5. 16:38

Idén eddig legalább 203 áldozatot szedett a fegyveres erőszak az országban.

Idén 38 fegyveres tömegmészárlás történt az USA-ban, amelyben összesen legalább 203-an vesztették életüket, írja a Guardian. Az ország ezzel a számmal saját, tavalyi 36-os rekordját döntötte meg, írják. Ezzel ismét világelsők az egy év alatt történt tömegmészárlások terén.

A kétes rekordot azután állította be az ország, hogy vasárnap alig pár órával egymás után két lövöldözés volt: Oregonban egy öngyilkosságra készülő férfi öt halottat hagyott maga után, míg Texasban egy 21 éves férfi lelőtt öt embert, köztük egy kisgyereket. New Yorkban pedig egy késes támadó szúrta meg négy rokonát, köztük két gyereket.

Ez volt az idei év 41. tömeggyilkossága, amelyből 38-at követtek el lőfegyverrel. Közülük mindössze 12 történt közterületen, a többi 26 otthonokban, vagy lakóépületekben. Idén a július 4-i, ünnepi hétvége volt a legdurvább az USA-ban, mely során 16 lövöldözés történt 15 halottal és közel száz sebesülttel.

Az idei év legtöbb áldozatot követelő lövöldözése október 25-én történt Maine államban, ahol egy tartalékos katona legyilkolt 18 embert egy tekepályán. Alább egy rövid válogatás arról, miért lövöldözték egymást idén az amerikaiak:

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#usa#fegyver#lövöldözés#erőszak#rekord#lőfegyver#mészárlás

Címlapról ajánljuk