Külföld

Ujjdarabra harapott a gyorséttermi salátában

rtl.hurtl.hu

2023. november 29. 9:54

Az étterem menedzsere a salátakészítés közben levágta mutatóujja egy darabját, és azt is felszolgálták. 

Pert indított a Chopt nevű amerikai gyorsétteremlánc ellen egy nő, miután egyik New York-i üzletükben egy levágott emberi ujjra harapott rá a neki felszolgált salátában – írta a CBS News. A vádirat szerint a nő április 7-én tért be a salátalánc egyik éttermébe, ahol a kért saláta fogyasztása közben arra lett figyelmes, hogy „egy emberi ujj egy darabját rágcsálja, amit belekevertek a salátába”.

A vádirat szerint az étterem menedzsere a rukkola felvágása közben levágta mutatóujja egy darabját. A nő kórházba ment a sérülésével, de az érintett rukkolát – benne ujja egy darabjával – felszolgálták a vendégeknek.

Az ujjra harapó vendég kártérítést követel az eset miatt, ami egyebek mellett pánikrohamot, migrént, szédülést és hányingert okozott nála.

Hasonló esetek nem is számítanak olyan nagy ritkaságnak az Egyesült Államokban – írta a CBS News. A lap cikke szerint több ismert amerikai étteremláncnál is előfordult már hasonló eset: 2005 óta legalább négyszer találtak kisebb-nagyobb ujjdarabokat csirkesalátában, salátában, szendvicsben vagy puding fagylaltban.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

 

#Külföld#saláta#ujj#gyorsétterem#new york

Címlapról ajánljuk