Külföld

Járványklinikákat nyitnak Kínában a gyerekeket érintő légúti fertőzés miatt

rtl.hurtl.hu

2023. november 26. 13:21

A kínai Egészségügyi Minisztérium vasárnap felszólította a helyi hatóságokat, hogy növeljék a járványklinikák számát. Egy rejtélyes, tüdőgyulladással és magas lázzal járó betegség miatt a szülők tízezrével viszik kórházba beteg gyerekeiket. 

A kínai Egészségügyi Minisztérium vasárnap felszólította a helyi hatóságokat, hogy növeljék a járványklinikák számát, miután szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az ország koronavírus-járvány korlátozásainak enyhítése óta először számolt be a légzőszervi megbetegedések számának növekedéséről – írja az MTI.

Mint arról ebben a cikkben részletesen beszámoltunk, egy rejtélyes, tüdőgyulladással és magas lázzal járó betegség kezdett el terjedni Kínában, ahol tízezrével viszik kórházba a szülők beteg gyerekeiket, légúti fertőzésekkel. A hír érthetően riadalmat okoz, hiszen négy évvel korábban hasonló hírekkel kezdődött el a világszerte nagyjából hétmillió ember halálát és legalább 772 millió megbetegedést okozó, Kínából kiindult koronavírus-világjárvány.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szóvivője, Mi Feng vasárnap elmondta, hogy az akut légúti megbetegedések megugrása többféle kórokozó, elsősorban az influenza egyidejű terjedésével függ össze. Hozzátette, a létfontosságú és zsúfolt helyeken, mint például az iskolákban, gyermekekkel foglalkozó intézményekben és idősotthonokban is figyelni kell a járvány megelőzésére és ellenőrzésére, csökkenteni kell az emberek és látogatók létszámát.

A WHO egyelőre hisz a kínai hatóságoknak, amelyek azt állítják, ismert kórokozók támadnak most újra, amelyeket tudnak kezelni. A szervezet hangsúlyozta, hogy szerinte nincs szükség rendkívüli intézkedésekre a Kínába készülök esetében, de aki légúti betegségek tüneteit észleli magán, az lehetőleg tartózkodjon az utazástól.

Nyitókép: Várakozó emberek egy pekingi gyerekkórház előtt. 2023. november 24-én. Fotó: Reuters / Florence Lo

 

#Külföld#kína#járványkórház#klinika#koronavírus#légúti vírus#fertőzés#járvány#pandémia#egészség

Címlapról ajánljuk