Külföld

Össztűz alá került az imaszobává alakított dohányzóhely a bristoli reptéren

rtl.hurtl.hu

2023. november 25. 20:52

Máris sztár lett a „privát terület”.

Jót akart a bristoli repülőtér, amikor csütörtökön az X-en (Twitter) közzétett egy fotót az új, főépületen kívüli létesítményéről: egy imaszobáról.

A képaláírás így szólt: „A Silver Zone körforgalomtól nem messze található új terület egy privát helyet biztosít az ügyfeleknek, ahol elgondolkodhatnak és imádkozhatnak, miközben várakoznak a barátokra, a családtagokra, és a szeretteikre”.

Így néz ki a „szoba”:

A „privát helyet" látván a közösségi média felhasználói nem bírtak uralkodni magukon. Az egyikük megjegyezte:

Ragasztottatok egy matricát a dohányzóhelyre! Senkit nem tudtok becsapni!

Egy másik arról írt, hogy gyakran hallja az emberektől, hogy nem értik, mit jelent a „brit kultúra”.

Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy ez a britség magasiskolája. A szobát fotózó fickó tükörképe, az oszlopok elhelyezése, a dohányzófészer használata többvallású területként… Ez Nagy-Britannia 

– írta.

Tahir Mahmood, a bristoli Hazrat Bilal mecset elnöke dicsérte a repülőtér „jó szándékát”, hogy „befogadó” legyen, ugyanakkor bírálta a szervezetet, amiért olyan helyet biztosít, amely „messze elmarad az Egyesült Királyság más repülőterei által biztosított magas színvonaltól”.

„Nem tudom elképzelni, hogy bárki is egy olyan térben akar imádkozni a rózsafüzérrel, amely hideg, sivár és piszoárszagú lesz. Őszintén szólva, ez sértés” – írta egy Mark Elliott Smith nevű katolikus pap. 

Daniel Sugarman, a Brit Zsidók Képviselők Tanácsának közügyekért felelős igazgatója azt írta: „Bizonyos értelemben ez a tweet valóban egy multikulturális élmény volt, mivel minden vallású embert összehozott, hogy megjegyezzék, milyen furcsa is ez a szoba".

Nyitókép: Twitter

#Külföld#bristol#repülőtér#imaszoba#vallás#ima#reptér#dohányzóhely

Címlapról ajánljuk