Külföld

Egy újabb agyament álhír szerint nem is volt igaz a Hamász öldöklése az izraeli fesztiválon, ezt egy 50 Cent koncert felvételével „igazolják”

rtl.hurtl.hu

2023. november 24. 18:10

A támadás és a menekülés megrendezettségét egy norvégiai 50 Cent koncert felvételével próbálják bizonyítani.

Elterjedt az az álhír a közösségi médiában, hogy az izraeliek több esetben csak megrendezték, hogy a Hamász rájuk támadott, és profi kamerákkal, felszereléssel rögzítették a terroristák elől való menekülésről készült videókat.

Egy ezt bizonyítani hivatott felvétel elég széles körben elterjedt a közösségi médiában: több ezren nézték meg október 28. óta, amikor egy felhasználó a TikTokon posztolta azt a #FreePalestine hashtaggel.

Most az AFP ment utána a futótűzként terjedő felvételnek, és meg is találták a forrását: kiderült, hogy az izraeli hazugságot bizonyítani hivatott felvétel egyáltalán nem Gázában vagy Izraelben készült, hanem 50 Cent rapper Final Lap című turnéjának norvégiai állomásán.

Az eredeti felvételt a rapper Instagram-oldala posztolta október 4-én, tehát három nappal a mostani ellenségeskedés fellángolása előtt. Az igazából a zenész rajongóit mutatja, akik sietnek, hogy időben odaérjenek a show kezdetére.

Nyitókép: TikTok / AFP / Roberto Ricciuti / Redferns

#Külföld#izrael#konteó#tiktok#felvétel#menekülés#50 cent#koncert#norvégia

Címlapról ajánljuk