Külföld

Lementek a bedugult autópályáról, követve a Google Térkép gyorsabb kerülőútját, a sivatagban rekedtek

rtl.hurtl.hu

2023. november 23. 12:04

Los Angelesbe akartak eljutni Las Vegasból, de a két város összekötő autópálya egy porvihar miatt bedugult. A Google térképe egy gyorsabb útvonalat ajánlott, amit követtek is. Egyenes be Nevada kegyetlen sivatagjába, murvás földutakra. Autómentő lett a vége. 

Egy életre megtanulta pár kaliforniai, hogy ne kövessék gondolkodás nélkül a Google Térképét, amikor az gyorsabb alternatív útvonalat ajánl egy dugó kikerülésére. Shelby Easler november 19-én tartott vissza Los Angelesbe a testvérével, a párjával és sógornőjével Las Vegasból, ahol az ott rendezett Forma-1-es versenyt nézték meg, amikor a két várost összekötő autópálya egy porvihar miatt bedugult.

A Google Térkép ekkor egy alternatív útvonalat ajánlott nekik. Easler az SFGate című lapnak elmondta:

Azt hittük, hogy biztonságosabb választás lesz, és azt mondta, hogy 50 perccel gyorsabb is.

Végül egyik sem lett. A Google Térképe ugyanis egyenesen a nevadai sivatagba, egy murvás földútra vezette rá Easleréket, és TikTok-oldalára kitett videó tanúsága szerint még egy sor másik autóst is. Akkor jöttek rá, hogy igazán nagy bajba kerültek, amikor egy elől haladó autós visszaindult „egy hatalmas kisteherautóval vágva át a bokron”, és mindenkinek azt tanácsolta, hogy forduljanak vissza, mert az út csak egyre járhatatlanabb lesz.

A megfordulás azonban nem ment olyan könnyen a szűk úton, és ottragadtak. Először az autópályarendőrséget hívták, hogy segítsenek, de erre nem volt már emberük, mert mindannyian az autópályán kialakult helyzettel foglalkoztak. 


Easleréket – és a többi autóst – végül egy autómentő cég szabadította ki, ami kivontatta autójukat. Méghozzá vissza, Las Vegasba, egy autószerelő műhelybe, ahol a nő elmondása szerint „meglehetősen drága javításokat” csináltak a sivatagi autózás közben keletkezett károk miatt.

A nő az SFGate-nek elmondta, legközelebb nem megy le a járt útról, és kétszer is leellenőrzni a felajánlott alternatív útvonalakat.

Nyitókép: TikTok / Shelby Easler 

#Külföld#google térkép#Google maps#las vegas#los angeles#útvonal#térkép#kerülőút

Címlapról ajánljuk