Külföld

Nem hiszik el az EP-képviselők, hogy a magyar kormány komolyan küzd az antiszemitizmus ellen

rtl.hurtl.hu

2023. november 21. 8:49

Deutsch Tamás meghívására reagáltak.

A magyar EP-képviselők által Strasbourgba tervezett antiszemitizmus ellen tiltakozó esemény erős kritikát kapott több EP-képviselőtől, akik „nem biztosak abban, hogy Orbán Viktor kormánya a legalkalmasabb arra a feladatra, hogy kiálljon Európa zsidósága mellett”, írja a Politico.

Deutsch Tamás fideszes képviselő Hölvényi György EP-képviselővel rendezett egy eseményt, amely az „Antiszemitizmus elleni küzdelem az oktatáson keresztül” címet kapta. A múlt héten valamennyi EP-képviselőnek elküldött meghívó szerint a rendezvény „olyan sikeres kezdeményezéseket tár fel, amelyek hatékonyan küzdöttek az antiszemitizmussal az iskolai oktatáson keresztül”.

Tekintettel arra, hogy az Orbán-kormány gyenge eredményeket ért el az antiszemitizmus elleni küzdelemben saját országában, mi és valószínűleg sok kollégánk is rendkívül hiteltelennek találjuk a kezdeményezést

– mondta három EP-képviselő a Politicónak.

A három közösen nyilatkozó képviselő Karen Melchior és Maria Soraya és Rodríguez Ramos volt. Hozzájuk csatlakozott a zöldpárti Margrete Auken is. Hozzátették, hogy egyébként rendes esetben támogatják az „őszinte” erőfeszítéseket, és az antiszemitizmus elleni küzdelmet.

Nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

#Külföld#ep#deutsch tamás#antiszemitizmus#rendezvény

Címlapról ajánljuk