Külföld

Ötszáz forintért lehetett repülőjegyet venni egy hiba miatt

rtl.hurtl.hu

2023. november 13. 8:50

Egy rendszerhiba miatt alig ötszáz forintért lehetett repülőjegyeket vásárolni egy kínai légitársaságnál, ami később jelezte, az ultraolcsó jegyek érvényesek.

Mindössze tíz jüan és harminc jüan közötti áron, azaz átszámítva nagyjából ötszáz és ezerötszáz forintért lehetett jegyeket vásárolni a China Southern Airlines kínai légitársaságnál – jelentette a helyi sajtó. A szerda esti rendszerhiba a Csengtu városából induló, és oda érkező járatokat érintette. Az ultraolcsó jegyeket a légitársaság hivatalos weboldalán, valamint utazási irodák oldalain is meg lehetett vásárolni, és ezt sokan ki is használták.

A kínai közösségi oldalakon terjedő képekből kiderült, hogy volt, aki tíz jegyet is vásárolt magának – írta a China Daily című, angol nyelvű kínai állami lap. Azt nem lehet tudni, hogy a rendszerhiba alatt mennyi jegyet adtak el ilyen alacsony áron.

A légitársaság később közölte, hogy nem törlik a szinte ingyen vásárolt jegyeket, és azok érvényesek. Ugyanakkor hozzátették, hogy az azokat megvásárló emberek nem jogosultak arra, hogy elcseréljék jegyüket egy másik járatra, illetve pénzvisszatérítést sem kérvényezhetnek.

Nyitókép: REUTERS/Loren Elliott

#Külföld#kína#légitársaság#jegy#hiba#china southern airlines

Címlapról ajánljuk