Külföld

Nyugodtan odasétált az autópályát lezáró környezetvédőkhöz, majd kettőt agyonlőtt

rtl.hurtl.hu

2023. november 9. 8:34

Megölt két tüntetőt egy amerikai ügyvéd Panamában, miután megunta, hogy a bányaellenes tüntetők eltorlaszoltak egy országutat. 

Letartóztattak egy 77 éves amerikai-panamai kettős állampolgárt, miután odasétált a Pánamerikai főútvonalat két hete lezárva tartó környezetvédőkhöz, és agyonlőtt két tüntetőt. Az ügyvédként és professzorként azonosított Kenneth Darlington ellen szerdán emberölés és illegális fegyverbirtoklás vádjával indítottak eljárást.

Ennek ma itt vége lesz.

A Daily Mail cikke szerint ezt közölte, a férfi az autójában ülő embereknek, mielőtt odament a tüntetőkhöz. A közösségi oldalakon terjedő felvételeken látni lehet, ahogy lassú, nyugodt léptekkel odasétált a lezáráshoz, majd egy pisztolyt vette ellő, és azt lóbálva magyarázott a tüntetőknek, mielőtt elkezdte elbontani a barikádot.

Ezután vitázni kezdett az ott lévő emberekkel, mielőtt nyugodtan állva két embert is lelőtt. Az egyik áldozat a lövés után azonnal látszólag élettelenül terült el a földön, a másik még a mellkasát fogva elsétált, de később belehalt sebesülésébe.

A lövöldöző férfi ezután a videók tanúsága szerint nem menekült el a helyszínről, hanem folytatta az útra helyezett akadályok eltávolítását. Végül látni lehetett, hogy a rendőrök letartóztatják. Az áldozatok tanárok voltak. 


A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint Darlingtont 2005-ben illegális fegyverbirtoklás vádjával tartóztatták le Panamában, és elsőfokon 32 hónapig tartó börtönbüntetésre ítélték, de később felmentették. A beszámolók szerint a pénzmosás vádjával elítélt Marc Harrisnek dolgozott.

Panamában hetek óta zajlanak több tízezer fős tüntetések egy rézbánya újranyitása ellen, miután a kormány húsz évre engedélyezte annak használatát egy kanadai vállalatnak. 

Nyitókép: X / ActualidaViral

#Külföld#panama#tüntetés#lövés#gyilkosság#autópálya#blokád#lezárás

Címlapról ajánljuk