Külföld

Láncfűrésszel estek neki a gyerekek egy családi háznak, mert azt hitték, kísértetjárta

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 19:19

Gyerekek dúlták fel egy brit házaspár másfél millió dolláros otthonát. A gyerekek baltával, láncfűrésszel és kalapáccsal verték szét a házat, állításuk szerint azért, mert azt hitték, kísértetjárta.

Egy hét gyermekből álló csoport feldúlta egy házaspár hat hálószobás otthonát a dél-angliai Wight-szigeten. A gyerekek – akik közül néhányan mindössze 11 évesek voltak – láncfűrésszel és fejszével verték szét a másfél millió dolláros házát, mert azt hitték, hogy az ingatlanban kísértet jár – írja az Insider.

A tulajdonosok éppen szabadságon voltak, amikor történt az eset. A gyerekek baltával, láncfűrésszel és kalapáccsal mentek be illetéktelenül a házba, ahol tönkretették a festményeket, egy ólomüveg ablakot, egy csillárt és egy állóórát is. Törtek-zúztak az ingatlanban, a falakat és a padlót pedig fehérítővel, olajfestékkel és ketchuppal borították be, összesen mintegy 371 ezer dolláros (hétfői árfolyamon kb. 131 millió forintos) kárt okoztak.

Az egyik gyerek édesapja a MailOnline-nak azt mondta, hogy „teljesen megdöbbent”, amikor a rendőrség megmutatta neki a károkról készült fotókat, majd fia nevében bocsánatot kért a tulajoktól. Hozzátette, tudomása szerint

a gyerekek azért rombolták porig a házat, mert azt hitték, kísértetjárta. Úgy vélték, egy halott nő szelleme lakik az ingatlanban, amely több százéves is lehet.

A meg nem nevezett gyerekek a beszámolók szerint elismerték a bűncselekményt, a bíróság fejenként 1800 dolláros (kb. 635 ezer forint) kártérítés megfizetésére kötelezte őket, pontosabban a szüleiket. „Sok időbe fog telni, mire anyagilag és érzelmileg felépülünk ebből” – mondták a tulajdonosok, Joanna és Matt Pittard.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#gyerekek#rongálás#láncfűrész#kísértet#szellem

Címlapról ajánljuk