Külföld

Emberi koponyát állítottak ki Halloweenkor egy üzletben

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 17:39

Valódi emberi koponyára bukkant egy antropológus Floridában egy üzlet halloweeni részlegén, a rendőrség vizsgálja az esetet.

Kísérteties felfedezést tett a hétvégén egy antropológus, amikor betért egy floridai boltba. A vásárló felismerte, hogy egy valódi emberi koponyát állítottak ki a halloweeni részlegben, írja az NBC News.

Az antropológus nyomban értesítette a helyi hatóságokat. A seriff hivatala szombaton ellátogatott a Fort Myers-i üzletbe, majd megtalálták az ominózus koponyát, és szintén arra jutottak, hogy valódi emberi maradványokról van szó. 

Az üzlet tulajdonosa elmondta, hogy a koponya egy évekkel korábban vásárolt tárolóegységben volt. A rendőrök a helyi orvosszakértői hivatallal együttműködve megkezdték a koponya további vizsgálatát, a hatóságok szerint az eset „nem gyanús természetű”.

Ijesztő jelmezekbe öltözött a világ Halloween alkalmából. Az egyes feltételezések szerint kelta hagyományokból kialakult ünnep ma már nemcsak az angolszász területeken népszerű: az utcákat világszerte csontvázak és zombijelmezek lepték el, sőt még a Fehér Házban is partit tartottak az ünnepen. 

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

#Külföld#emberi koponya#halloween#florida#bolt#üzlet

Címlapról ajánljuk