Külföld

Kigyulladt az egyik utas kézipoggyásza, evakuálták a repülőt

rtl.hurtl.hu

2023. november 3. 17:07

Nem sokkal felszállás előtt evakuálni kellett az amerikai JetBlue légitársaság repülőgépét, miután váratlanul kigyulladt az egyik utas kézipoggyásza.

Lángra kapott az egyik utas kézipoggyásza az amerikai JetBlue légitársaság egyik járatán, amikor a gép éppen felszállni készült, írja a New York Post.

Az eset hétfőn történt a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren a légitársaság Észak-Floridába tartó járatán. A gyanútlan utas erős forróságra lett figyelmes, és azonnal észrevette, hogy az ülése alá tett hátizsákja lángra kapott.

A 25 éves, egymilliós Instagram-követőtáborral rendelkező floridai zenész, Jimmy Levy a helyi médiának elmondta: kétségbeesésében taposni kezdte a táskáját, hogy megpróbálja eloltani a tüzet, és megakadályozni annak terjedését, mielőtt a légiutas-kísérők a segítségére siettek. A személyzet vízzel eloltotta a tüzet, azonban végül mindenkit leszállítottak a gépről. Az esetet kivizsgálták, majd kiderült, hogy egy meghibásodott, vélhetően túlmelegedett hordozható töltő okozta a balesetet.

Nyitókép: Eva Marie Uzcategui / Bloomberg via Getty Images

#Külföld#repülőgép#poggyász#kigyulladt

Címlapról ajánljuk