Külföld

„Muszlimokat és zsidókat egyaránt célba vehetnek" - új szinten a terrorveszély az Egyesült Államokban

rtl.hurtl.hu

2023. november 1. 7:00

Az FBI igazgatója szerint idén amúgy is nagy volt a terrorveszély az Egyesült Államokban, de azt a közel-keleti konfliktus teljesen új szintre emelte. 

Az amerikaiak elleni terrortámadás veszélye teljesen másra szintre került a Közel-Keleten kirobban konfliktus miatt – jelentette ki a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója kedden a Kongresszus előtti meghallgatásán.

A „terrorizmus fenyegetése 2023-as év egészében magas volt, de a Közel-Keleten zajló háború egy amerikaiak ellen az Egyesült Államokban elkövetett támadás veszélyét teljesen más szintre emelte” – jelentette ki Christopher Wray a Szenátus belbiztonsági bizottságának ülésén.

 Az igazgató a legközvetlenebb veszélynek azt nevezte, hogy egyes személyek, vagy kisebb csoportok "ihletet" kapnak az események nyomán amerikaiak ellen végrehajtott támadáshoz, "ide értve belföldi erőszakos szélsőségeseket, akik külföldi terrorszervezetektől merítve a példát muszlimokat és zsidókat egyaránt célba vehetnek".

Nyitókép: Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI igazgatója az amerikai képviselőház igazságügyi bizottsága előtti meghallgatásán Washingtonban 2023. július 12-én. Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

 

#Külföld#terrorizmus#izrael#gáza#egyesült államok

Címlapról ajánljuk