Külföld

Öngyilkos merénylőnek öltözött halloweenkor, haverjai feljelentették

rtl.hurtl.hu

2023. október 30. 18:46

A 2017-es manchesteri terrortámadás öngyilkos merénylőjének öltözött halloweenkor egy férfi, amivel nem nyerte el ismerősei tetszését: volt, aki fel is jelentette emiatt. A férfi bocsánatot kért, de szerinte nem volt sértő a terrorista jelmez, csak felnőtteknek szólt.

 

Nem aratott osztatlan sikert haverjai körében az a férfi, aki a 2017-es manchesteri terrortámadás merénylőjének öltözött halloweenkor: egykori barátai gyűlölet-bűncselekmény miatt feljelentették – írja a Mirror.co.uk.

A 40 éves David Wootton jelmeze egy arab stílusú fejkendőből és egy fekete hátizsákból állt, amelyre fehérrel rá volt írva, hogy „Boom” és „TNT”. A férfi emellett egy „I love Ariana Grande” feliratú pólót viselt, utalva ezzel a 2017 májusi terrortámadásra, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a világhírű énekesnő teltházas koncertjén, a Manchester Aréna egyik kijáratánál.

A robbantásban 22-en meghaltak és 59-en megsérültek, többségében tinédzserek. Az énekesnő nem sebesült meg, de lemondta turnéjának további állomásait, a merényletet az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára. Wootton ismerősei nehezményezték, hogy egy fotót posztolt jelmezéről a Facebookra.

Többen azt mondták neki, hogy távolítsa el a bejegyzést, ám ennek nem tett eleget. „Sírva fakadok a gondolattól, hogy valaki szerint ez vicces” – mondta egykori barátja a The Sun brit bulvárlapnak. De voltak olyanok is, akik kapcsolatba léptek a rendőrséggel, majd feljelentették a férfit jelmeze miatt, amivel szerintük gyűlölet-bűncselekményt követ el. Wootton bocsánatot kért az esetért, azonban állítja, jelmeze nem volt sértő, csupán felnőtteknek szólt.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#öngyilkos merénylő#terrorista#halloween#jelmez#feljelentés

Címlapról ajánljuk