Külföld

Robbantottak a Jehova Tanúi kongresszusán, ketten meghaltak

rtl.hurtl.hu

2023. október 29. 17:04

A merényletet az egyház állítólagos korábbi tagja vállalta magára, a rendőrség még nyomoz.

Házi készítésű bombákat robbantottak a Jehova Tanúi kongresszusán Indiában, írja a Reuters. Az esetben két résztvevő meghalt. A merényletet az egyház egy állítólagos korábbi tagja vállalta magára. A rendőrség még nem erősítette meg, hogy ő robbantott, de a férfit letartóztatták, és jelenleg is zajlik kihallgatása.

A kongresszust Kerala tartományban tartották, a robbantás vasárnap történt. Két nő halt meg, 17 ember pedig az intenzív osztályon van. Öt áldozat állapota kritikus: Veena George egészségügy-miniszter szerint köztük van egy 12 éves kislány is, akinek teste 95 százaléka égett meg.

A merényletet magára vállaló Dominic Martin a Facebookon beszélt a támadásról, mielőtt feladta magát a rendőrségen. A Kalamassery városában történt merénylet után az egyház regionális szóvivője arról beszélt, hogy Martin nem volt az egyház regisztrált tagja.

A háromnapos eseményre 2300 résztvevő érkezett, még nem tudni, hogy a férfi köztük volt-e. A legalább három robbantással járó merényletről azt mondta el: „Teljes felelősséget vállalok ezért. Én hajtottam végre a bombatámadást. Azért készítem ezt a videót, hogy tisztázzam, miért”.

A hatperces videó nagyjából négy órán keresztül volt elérhető a közösségi médiában. Martin arról beszélt, hogy az egyház tanai nemzetellenesek, és nagyjából hat éve megpróbálta meggyőzni őket, hogy változtassák meg azokat. Az egyháznak nagyjából hatvanezer tagja él Indiában.

 


Nyitókép: Twitter

#Külföld#jehova tanúi#india#egyház#robbantás#merénylet#kongresszus

Címlapról ajánljuk