Külföld

Joe Biden a Hamászhoz hasonlította Putyint, de azt ígérte, mindkét veszedelmet meg fogják állítani

rtl.hurtl.hu

2023. október 20. 6:57

Az amerikai elnök szerint a nagy nemzetek elutasítják a gyűlölet minden formáját, márpedig az amerikai egy nagy nemzet.

Joe Biden a Fehér Házban tartott beszédében azt mondta, hogy az amerikai nemzet biztonsága szempontjából létfontosságú Izrael és Ukrajna győzelme, ezért nem hagyhatják, hogy a Hamász és Putyin nyerjen, írja a BBC.

Biden az amerikaik nép támogatását kérte ahhoz a pénzügyi segélycsomaghoz, amit be fog nyújtani a Kongresszusnak. A hírek szerint az Egyesült Államok nem kevesebb, mint 100 milliárd dollárral támogatná Izraelt és Ukrajnát.

A Hamász és Putyin különböző fenyegetések, de az azért közös bennük, hogy mindketten meg akarják semmisíteni a szomszédjukban működő demokráciát

– mondta Biden, aki szerint az Egyesült Államoknak a gyűlölet minden formáját le kell utasítania, legyen szó a zsidók vagy a muszlimok ellen irányuló gyűlöletről, mert „ezt teszik a nagy nemzetek, és mi egy nagy nemzet vagyunk”.

Az Izraelben zajló háború kapcsán kijelentette, hogy az országnak meg kell adni a megfelelő támogatást, hogy meg tudják védeni a saját népüket. A Gáza övezetben folyó harcokkal és a helyiek mindennapi életével az RTL Híradója is foglalkozott:

Nyitókép: Joe Biden amerikai elnök az elnöki helikopter előtt, amint a Delaware állambeli Wilmingtonban lévő birtokán töltött hétvége után visszatér a washingtoni Fehér Házba 2023. augusztus 7-én. – Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds.

#Külföld#joe biden#egyesült államok#amerika#izrael#vlagyimir putyin#Hamász#ukrajna

Címlapról ajánljuk