Külföld

Mágia és boszorkányság szakot indít egy neves brit egyetem

rtl.hurtl.hu

2023. október 19. 15:58

Nem, nem a Roxfortról van szó, ez egy másik sztori.

Megnőtt az érdeklődés az utóbbi időkben a mágia, a boszorkányság és az okkult iránt, ezért az Exeteri Egyetem az Egyesült Királyságban mágia és boszorkányság szakot indít, írja a BBC. A program 2024-ben indul.

Az „innovatív” mesterképzés célja, hogy megismertesse a diákokat a mágia szerepével egyes kultúrákban, valamint történelmi áttekintést nyújtson annak hatásáról.

A kurzus keretein belül történelemben, irodalomban, filozófiában és archeológiában jártas oktatók fognak rávilágítani a téma különböző aspektusaira. Emily Selove, a kurzus vezetője arról beszélt: „A dekolonizáció, az alternatív episztemológiák felfedezése, a feminizmus valamint az antirasszizmus képezik a kurzus magját”.

Hozzátette: „A mesterképzés azt a feltételezést próbálja árnyalni, hogy a Nyugat a racionalizmus és a tudomány helye, míg a világ többi része a mágiáé és a babonáé”. A választható órák között van olyan, amely a sárkányok szerepéről szól a nyugati irodalomban, de olyan is, amely Artúr király legendájáról, míg egy másik a nők ábrázolásáról szól a középkorban.

Az angolul értők ezen a linken keresztül böngészhetik a kurzus további részleteit.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#mágia#boszorkány#egyetem#egyesült királyság#mesterképzés#feminizmus#ma

Címlapról ajánljuk