Külföld

Putyin: Orbán Viktor ki tud állni az érdekeiért, méghozzá tapintatosan

rtl.hurtl.hu

2023. október 18. 8:13

Vlagyimir Putyin szerint kevés olyan európai politikus van, mint Orbán Viktor. El is mondta, mire gondolt. 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök tudja, hogyan kell kitartóan kiállni az érdekeiért – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 orosz tévécsatornának kettőjük pekingi tárgyalása után. Erről az MTI adott ki hírt.

Putyin közölte, hogy Orbán Viktor „az európai politikusok azon kis létszámú csoportjához tartozik, akik tudják, hogyan kell megvédeni az érdekeiket, és ő ezt kitartóan, következetesen, véleményem szerint teljesen tapintatosan teszi”.

Putyin hozzátette:

Távolról sem mindig egyeznek meg nézeteink, ráadásul gyakran különböző platformon állunk, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy beszélgessünk, és megoldást keressünk bizonyos kérdésekre, problémákra.

Zavarbaejtő felvételen az Orbán-Putyin találkozó

Orbán Viktor kedden Pekingben kétoldalú tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyinnal. A két politikus találkozójáról egy zavarbaejtő videót tettek közzé, amin a magyar kormányfő láthatóan idegesnek tűnt. A felvételen látni ahogy egymás után többször is megigazítja a nyakkendőjét, fészkelődik, rendezgeti az iratait, le- és felveszi a tollát.


Orbán Viktor a magyar-orosz együttműködésről, a gáz- és olajszállításokról, valamint a nukleáris energia kérdéseiről egyeztetett a találkozón, ahol „katonai műveletnek” nevezte az ukrán háborút az orosz állami hírügynökség tudósítása szerint.

Pekingbe utazása előtt még nem lehetett tudni, hogy Orbán Viktor találkozni fog-e az orosz elnökkel:


Nyitókép: YouTube / Haber Lütfen

#Külföld#vlagyimir putyin#orbán viktor#találkozó#oroszország

Címlapról ajánljuk