Külföld

17 izraeli sportoló vesztette életét a Hamász támadásában

rtl.hurtl.hu

2023. október 17. 21:38

Az izraeli élsportolókat jelenleg nem is engedik külföldi versenyekre.

Tizenhét izraeli sportoló is életét vesztette a Hamász iszlamista szervezet összehangolt támadásában – közölte kedden Jael Arad, az Izraeli Olimpiai Bizottság (IOB) elnöke a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Mumbaiban tartott közgyűlésén az ARD német közszolgálati televíziónak, írja az MTI.

Az egykori cselgáncs olimpiai bajnok egyben aggodalmát fejezte ki az izraeli sportolók biztonsága miatt a mérkőzéseken.

Azt mondta, az izraeli élsportolókat jelenleg a Tel-Avivtól északra lévő Netanjában található izraeli Testnevelési Főiskolában (Wingate intézet) helyezték el. „Számukra a sport a legfontosabb, de egy emberi élet még ennél is fontosabb” – húzta alá Arad. „Most arról kell gondoskodnunk, hogy az atlétáknak ne kelljen az életüket félteniük” – mondta az IOB elnöke hozzátéve, hogy ezért jelenleg nem engedik őket külföldi versenyekre.

Ez nagyon megviseli őket, tíz hónappal az olimpiai játékok előtt a részvételért járó pontokról van szó. De jelenleg az izraeliek nincsenek biztonságban kint a nagyvilágban

– fűzte hozzá.

Izrael legfőbb sport illetékese mégis arra számít, hogy hazája mintegy 90 sportolója részt tud majd venni a 2024-es párizsi olimpián.

Nyitókép: Alexi J. Rosenfeld/Getty Images

#Külföld#izrael#izraeli olimpiai bizottság#sportoló#Hamász#támadás#terrorizmus

Címlapról ajánljuk