Külföld

Azzal vádolnak egy demokrata szenátort, hogy Egyiptom ügynökeként tevékenykedik

rtl.hurtl.hu

2023. október 12. 21:55

Robert Menendezt legutóbb szeptemberben vádolták meg vesztegetési pénzek elfogadásával.  

Robert Menendez amerikai szenátort azzal vádolják, hogy Egyiptom ügynökeként tevékenykedett. A vád szerint a befolyásos szenátor és felesége érzékeny kormányzati információkat adtak át az egyiptomi kormánynak – írja a BBC.

Robert Menendez a Demokrata Párt tagja, 2006 óta az Egyesült Államok szenátora New Jerseyből. A helyi demokraták visszautasították azokat a felszólításokat, amelyek a politikus lemondását kérik. A szenátort 2015-ben is megvádolták korrupcióval, ám három évvel később ejtették a vádakat, idén szeptemberben azonban ismét vád alá helyezték.

Egy hónapja az ügyészek azzal vádolták meg, hogy készpénzt, aranyat, valamint lakáshitelre és luxusjárműre fizetett kenőpénzt fogadtak el három New Jersey-i üzletembertől, amiért cserébe ő lobbizott Egyiptomnak amerikai segélyszállítmányokért és katonai eladásokért.

A vád szerint a visszaéléseket 2018 januárja és 2022 júniusa között követte el. Szeptemberben a 69 éves Menendez még hamisnak nevezte az ellene felhozott vádakat. Akkor nem volt hajlandó lemondani, annak ellenére, hogy pártja tagjai is felszólították erre.

Nyitókép: Eric Lee / Bloomberg via Getty Images

#Külföld#szenátor#vesztegetés#egyiptom#ügynök#korrupciós ügy#Demokrata Párt

Címlapról ajánljuk