Külföld

Egyiptomi rendőr nyitott tüzet izraeli turistákra, hárman meghaltak

rtl.hurtl.hu

2023. október 8. 12:21

Alexandriában járt az izraeli turistacsoport, amikor váratlanul fegyverrel támadt rájuk az a rendőr, akit a hírek szerint éppen a védelmükkel bíztak meg.

Legalább ketten meghaltak, amikor izraeli turistákra támadt egy rendőr az egyiptomi Alexandriában. A rendőrt éppen azért bérelték fel, hogy vigyázzon a turisták épségére, ám ő ellenük fordult. A támadásban meghalt az egyiptomi idegenvezető is – adta hírül az Ynet izraeli hírportál helyi híradásokra hivatkozva.

A turistacsoport egyik női tagja hazatelefonált, hogy elmondja, megtámadták őket, és voltak sérültek a turisták között. A hírek szerint a tűzharcban egy másik egyiptomi is megsérült. 

A Euronews egy helyi tévét idézve azt írta, az egyiptomi belügyminisztérium tájákoztatást adott ki az ügyben. Azt írták, a rendőr a saját fegyverét sütötte el, két turista és egy egyiptomi állampolgár meghalt. A lövöldöző rendőrt elfogták. 

Az egyiptomi külügy egyelőre nem erősítette meg a támadás részleteit.

Nyitókép: illusztráció. Palesztin férfiak egy izraeli katonai járművön a Gáza övezetben október 7-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet szombat reggel óta több ezer rakétát lőtt ki Izrael déli és középső részére a Gáza övezetből, és több tucat fegyverese hatolt be izraeli településekre. A fegyveresek izraeli túszokat hurcoltak magukkal a Gázai övezetbe. Izrael teljes mozgósítást rendelt el. Fotó: MTI/EPA/Haitham Imad

 

#Külföld#izrael#egyiptom#terrorizmus#terrorista#rendőr#halottak#Gáza övezet#palesztinok#turisták

Címlapról ajánljuk